Älämölöä

By Pasi Siimes
27.05.2014

Kotimaisessa laskuvarjohyppyskenessä kuohuu. On kuohunut jo hyvän tovin. Se on meidän syytämme. Neljän toimintavuotemme aikana olemme herättäneet monenlaisia tuntemuksia ja tehneet liudan juttuja, joiden ei perimätiedon mukaan pitänyt olla Suomessa mahdollisia. Veneet ovat aivan epäilemättä keikkuneet siinä sivussa.

Kaiken muun tekemisen ohessa käymämme keskustelu toimialamme säätelystä, joka kiistatta on hyvin sekavaa, tuntuu aiheuttavan eniten kuohuntaa ja kuumia tunteita. Isointa älämölöä kuuluu osoitteista, joiden kanssa emme ole olleet missään tekemisissä koskaan. Osa närästyksestä lienee ihan vaan perinteistä muutosvastaisuutta, mutta yleisesti ottaen asian näräpihvi ei oikein meille aukea. Muutosvastaisuudesta pahiten kärsivien osalta harmillista on kuitenkin se, että muutos on tässäkin lajissa pysyvää.

Mutta kaikilla asioilla on puolensa. Olemme kysyneet tandemasiakkailtamme heidän kokemuksistaan ensimmäisestä hyppykaudestamme alkaen. Suurta ylpeyttä tuntien voimmekin kertoa, että asiakkaamme ovat sangen tyytyväisiä palveluihimme. Tandemasiakkailta saatu palaute antaa yleisarvosanaksi 10- ja myös lento-operointiasiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä tarjotun palvelun laatuun. Niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ajattelemme, että tämä on ilmailun edistämistä.

Kokonaisuus on toki paljon laajempi kuin vain tandemasiakkaiden tyytyväisyys. Toimme tänä keväänä markkinoille uuden tuotteen. Tuotteen nimi on kausikortti. Sillä saa nimensä mukaisesti hypätä laskuvarjolla niin paljon kuin ehtii. Tai huvittaa. Kausikortti on voimassa 4k:n kaikilla dropzoneilla ja järjestämissämme hyppytapahtumissa. Jos kausikortilla hyppää 300 hyppyä vuodessa - kuten ahkerimmat asiakkaamme jo aiempina vuosina ovat tehneet - tulee yhdelle hypylle hintaa 15 euroa. Halvemmalla tuskin pystyy hyppäämään missään Euroopassa. Kanta-asiakas on alennuksensa ansainnut.

Esim. suurin voittoa tavoittelematon kotimainen toimija tarjoaa hypyt edullisimmillaan 21 euron kappalehintaan sadan kappaleen erissä ostettuna. Meillä kausikorttiasiakkaat pääsevät samaan kappalehintaan hyppäämällä noin 215 hyppyä vuodessa.

Mikä koira kausikorttiin sitten on haudattuna? Onko riistoporvarin aate väkevämpää kuin muiden vai huijataanko hyväuskoisia? Vai huijaavatko kerhot jäseniään? Eikö vaan voitaisi tehdä kuten ennenkin?

Kaupalliset toimijat ja kaupallisuus itsessään ovat tulleet skeneen jo paljon ennen osakeyhtiöitä tai osuuskuntia, vaikka esim. tandemtoimintaa onkin kutsuttu, milloin Trafin vaatimuksesta ja milloin jonkun muun ohjeiden mukaan, ties miksi. Lisääkin voi olla luvassa. Olisikohan niin, että myös tahot, jotka eivät vielä ole asiakkaitamme, kokisivat närästyksen helpottavan jos vaikeat, haastavat, ammattitaitoa ja erityisosaamista vaativat kokonaisuudet jätettäisiinkin ammattilaisten hoidettavaksi?

Like this post?

About author

Pasi Siimes (Pasi Siimes)

Search from site

Aviastar in Facebook