Aviastar Helsinki Oy:n käyttöön uusi kone

By Pasi Siimes
07.04.2014

Aviastar Helsinki Oy:n yhteistyöyritys Sierra Alfa Oy on tänään solminut Sveitsiläisen Scenic Air AG:n kanssa kauppasopimuksen Sveitsiläisvalmisteisesta Pilatus PC6 Turbo Porter B2-H2 lentokoneesta. Lentokoneen operaattorina tulee toimimaan Aviastar Helsinki Oy.

Legendaarinen puskakone on tunnettu erityisesti kyvystään toimia lyhyiltä ja valmistelemattomilta kiitoteiltä. Lentoonlähtömatka lyhyimmillään on vain noin 200 metriä. Konetyyppi on laajalti käytössä Euroopassa, mutta Suomessa Aviastar Helsinki Oy on konetyypin ainoa käyttäjä. Pilatus PC-6 -kaluston ominaisuudet mahdollistavat myös mainiosti esimerkiksi valokuvaus-, LIDAR ja avustuslennot. Konetta käytetäänkin paljon mm. Afrikan ja Aasian haastavissa operointiolosuhteissa.

Kone on lähes täydellinen laskuvarjohyppytarkoituksiin, sillä se nousee nopeasti ja laskeutuu vielä nopeammin. Lentoaikaa tyypilliseen 4 kilometrin korkeuteen nousevalla laskuvarjohyppylennolla kuluu vain n. 15 minuuttia.

Aviastarin toimitusjohtaja ja yrittäjä Pasi Siimes kertoo, että kauppaa on valmisteltu puoli vuotta ja viime metreillä vaihtuivat vielä niin myyjä, kuin ostettava koneyksilökin. ”Melkoinen punnerrus tässä käytiin. Lopulta halutuilla ominaisuuksilla varustettu kone löytyi Sveitsistä ja asiat lutviutuivat aika ripeästi.” Kone hankitaan yksityisrahoituksella ja pankkilainalla. Vakuusjärjestelyihin osallistui myös Finnvera.

Aviastar Helsinki Oy:n käyttöön kaupan myötä tuleva koneyksilö on ollut uudesta asti samalla omistajalla sekä saman huolto-organisaation piirissä. Koneyksilö on viime vuosina lentänyt Sveitsissä mm. Turisteja ihastelemaan jäätikkömaisemia sekä toiminut laskuvarjohyppykäytössä.

Aviastar Helsinki Oy on kotimainen lentotyöhön erikoistunut lento-operaattori. Sen toimialaan kuuluu myös urheilullisten ilmailuelämysten tuottaminen tandemlaskuvarjohyppyjen muodossa, aputoiminimi 4k Skyexperience alla (www.skyxperience.fi). Yrityksen toimialaan kuuluu laskuvarjohyppytoimintaan liittyvien lentopalveluiden tuottaminen, laskuvarjohyppykoulutus sekä laskuvarjohyppytapahtumien järjestäminen. Aviastar Helsinki Oy työllistää n. 50 eri ilmailualan ammattilaista ja sen operoimista lentokoneista hypättiin vuonna 2013 n. 13000 laskuvarjohyppyä . Yrityksen liikevaihto kuluvana vuonna tullee olemaan hieman yli miljoona euroa.

Sierra Alfa Oy on lentokonehallinnointia harjoittava yritys, jolla on vankka yhteistyöasema Aviastar Helsinki Oy:n kanssa mm. omistuspohjansa kautta.

Like this post?

About author

Pasi Siimes (Pasi Siimes)

Search from site

Aviastar in Facebook