Ei otsikkoa

By Pasi Siimes
21.09.2016

Maailmanluokan lennonvarmistuspalveluja lakisääteisellä monopolilla tuottava Finavia on viime päivinä sulkenut Malmin lennonjohdon normaalia huomattavasti aiemmin, yleensä kello 1630 normaalin 1900 sijasta. Syyksi paljastui resurssipula. Malmilta muualle siirtyvät lennonjohtajat ovat tutkakurssilla, eikä sijaisia ole viitsitty hankkia.

Finavia on säännönmukaisesti ollut sitä mieltä, että Malmilla turvallinen operointi on mahdollista vain kun lennonjohto on avoinna ja ilmatila valvottua. Muu ei ole tullut kysymykseen koska turvallisuus. Kun ilmatila on valvomatonta monenlaista toimintaa on rajattu mielivaltaisesti mutu- meiningillä.

Finavian viesti näyttää olevan: Turvallisuudelle voi viitata kintaalla jos omaan pirtaan sopii paremmin surffaaminen. Turvallisuus on tärkeää, jos sitä ehditään tekemään ja resursoimaan. Muuten ei ole niin väliä. Sama pätee asiakaslupauksiin. Jo vuosia jatkunut asiakkaiden ylenkatsominen on näemmä saamassa loppuipennuksen. Finavia tiedottaa tornin poikkeavat aukioloajat NOTAMilla ja bulletinpalvelussaan ko. päivien aamuna. Näin siitä huolimatta, että asia on takuulla tiedossa hyvissä ajoin ennalta koska vajaus johtuu Finavian Avia Collegen omasta kurssista. Itse aiheutettu resurssipula. Asiallinen toiminta ei Finaviaa kiinnosta edes aiemman vertaa. Toki on niin, että Malmilla lentotoiminta juohevoituu isolla kädellä kun ilmatila on valvomatonta. Se on kiva. Stadiin hyppylentojen lentäminen ei.

Like this post?

About author

Pasi Siimes (Pasi Siimes)

Search from site

Aviastar in Facebook