Kerää jäbä kamat

By Pasi Siimes
10.08.2016

Malmin kohtalo on enemmän vaakalaudalla kuin koskaan. Kyse on kulttuurihistoriallisesta häväistyksestä, mutta myös yhteiskunnan resurssien typerästä käytöstä. Tällä kertaa paneudutaan kuitenkin muuhun.

Aviastar Helsinki Oy on toiminut Helsingissä vuodesta 2009. Vuodesta 2011 yritys on tuottanut laskuvarjo- ja tandemhyppyjä, hyppy- ja lentokoulutusta sekä vienyt suomalaista osaamista ja operointia ulkomaille. Suomessa tehtävistä operaatioista on viime aikoina kertynyt liikevaihtoa noin puolet kokonaisuudesta.

Mikäli Malmi oikeasti suljettaisiin, näyttää vahvasti siltä, että Aviastarin Suomen toiminnot päättyvät. Työttömäksi toistakymmentä ilmailualan ammattilaista. Firman toiminta on myös syytä järjestää uudelleen, jotta “missä toiminta - sinne verot” mantra toteutuisi. Aviastar on luonnollisesti vain yksi yritys monen Malmilaisen toimijan joukossa, joka joutuu järjestelemään toimintanasa ja henkilökuntansa uudestaan.

En olisi hyvinvointiyhteiskunnassa ja oikeusvaltiossa kuvitellut moisen olevan edes mahdollista. Vakaan yhteiskunnan tunnusmerkkeihin kuuluu ennustettavuus. Helsinkiin 30 seuraavan vuoden ajaksi kasvua, jota ei ole nähty missään maailmassa paria vuotta pidempään yhtäjaksoisesti. Yritystoiminnasta on luovuttava infran katoamisen vuoksi..

Helsinki, Suomen yritysmyönteisin kaupunki viestii PK yrittäjälle: Kerää kamppeesi ja mene muualle yrittämään. Meillä on tässä nyt vähän tärkeämpää.

Like this post?

About author

Pasi Siimes (Pasi Siimes)

Search from site

Aviastar in Facebook