Malmi 2016 eteenpäin

By Pasi Siimes
15.04.2016

Tervehdys, Aviastar Flight Training Oy kertoi Finavialle, sekä Helsingin kaupungille olevansa valmis huolehtimaan Malmin lentokenttäoperoinnista alkaen siitä kun Finavia lähtee ja päättyen siihen kun kaupunki tarvitsee maan aidosti rakentamiseen. Tämä siis kaavoituksen, selvittelyjen ym. jälkeen. Arviot ajankohdasta, jolloin rakentaminen alkaa vaihtelevat julkisuudesta saatujen tietojen mukaan välillä 2020-2030.

Aviastar on istunut palavereissa Trafin, Finavian ja Helsingin kanssa. Kaikissa näissä palavereissa Aviastarin agenda on ollut sama: Lentoaseman toiminnan jatkaminen keskeytyksettä, mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pitkään. Finavialla ei ainakaan toistaiseksi ole ollut jatkoa vastaan mitään, Trafin kanssa asiat tuntuisivat järjestyvän ja Helsinki on osoittanut ainakin olevansa avoin. Finaviasta pöydän toisella puolella ollut Joni Sundelin ja Mari Nurminen vilauttelivat nopean irtatumisen mahdollisuutta uuden operaattorin hyväksi.

Sellainen skenaario näyttää mahdolliselta, että kentän operointi siirtyisi vielä aktiivisen lentokauden aikana uudelle operaattorille. Tämä malli vaatii tosin sen, että lennonvarmistus hankitaan Finavialta vuonna 2016.

Helsinki on avainasemassa. Kaikki seisoo kunnes kaupunki saa sanottua asiaan jotain. Mahdollisiksi esteiksi voivat nousta epärealistinen vuokra, vuokrasopimuksen lyhyys tai näiden yhdistelmä. Kaupunki on luvannut lisädataa huhtikuun puolessa välissä. Normaali byrokratian toleransseilla ensi viikon alussa pitäisi olla paremmin kärryillä. Viime hetken edit: Asiaan on luvattu palata maanantaina.

Joka tapauksessa Aviastar järjestää tiedotustilaisuuden prosessista Malmin toimijoille keskiviikkona 20.4. klo 17:00 Ilmailuliiton SIL salissa. Tilaisuus on Aviastarin ei Ilmailuliiton. On mahdollista, että tilaisuudessa ei ole mitään uutta kerrottavaa, mutta jos on niin se on ainakin uunituoretta. Pullaa ei ole tarjolla.

Like this post?

About author

Pasi Siimes (Pasi Siimes)

Search from site

Aviastar in Facebook