Sori

By Pasi Siimes
05.09.2018

Aina silloin tällöin hypätessä sattuu. Tandemhommissa ei yleensä tarvita laastaria kummempaa, mutta välillä kamoille tapahtuu hassuja. Pari viikkoa sitten päävarjon avaus päätyi irtipäästöön ja varavarjon käyttöön. Hyppääjät laskeutuivat varavarjolla nätisti laskeutumisalueelle. Normihommaa periaatteessa, tilastollisesti 1/1000 hypystä käy näin.

Irtipäästetyn kuvun etsiminen maastosta on joskus aikaavievää puuhaa. Joskus jotain kilkkeitä jää sille tielleen. Nyt ei meinannut löytyä irtipäästettyä pääkupua millään. Lopulta 40 neliötä laskuvarjokangasta löytyi puunnokasta n. 30 metrin korkeudesta. Tietenkin. Arboristisetä kiipesi sen alas.

Etsinnässä piti käyttää apuna lentokonetta. Olisin aiemmin kirjoittanut ”ultraa” mutta ajat muuttuvat. Jos Twisted Sisters muuttuu ajan saatossa, niin miksei ilmailijakin? Joni ja Pauliina Kilalta antoivat kuluja ja vaivoja säästelmättä oman ratkaisevan panoksensa etsinnässä. En usko, että autolla olisi löytynyt. Moinen asenne lämmittää paatuneen ilmailukyynikon mieltä. Iso kiitos.

Kiitosten yhteydessä haluan korjata myös aimmin ehkä suustani kuullun virheellisen väitteen ”ultrat -pyh”. Pyydän myös julkisesti anteeksi niiltä joita moinen asenteeni on loukannut. Hienoja laitteita jopa vaaleanpunaisin teipein.

Ja Sami, kyllä sitä kahvia pian on saatavilla.

Like this post?

About author

Pasi Siimes (Pasi Siimes)

Search from site

Aviastar in Facebook